Netfejlesztő

Ebben a cikkben elmagyarázom miért működik a Facebook hirdetés egy helyi vállalkozás számára. Mutatok pár példát Facebook hirdetésekre, melyekkel új vásárlókat, ügyfeleket tudsz vinni az üzletedbe, boltodba. Azt is megmutatom hogyan.

Kezdjük el!

 

Miért működnek a Facebook hirdetések a helyi vállalkozásoknak?

1. Az emberek nem a Google-n keresik azokat az eszközöket, amiket helyileg is megtudnak venni

Az első hely, ahol a helyi vállalkozások elkezdik a hirdetéseket futtatni, az a Google. Sok vállalkozás azt gondolja, hogy jó ötlet, de egyáltalán nem az. Mikor az emberek valamit helyben vesznek, a városban, ahol élnek, akár rendszeresen, – mondjuk zöldségek, tisztítószerek vagy kozmetikumok, – nem valószínű, hogy online kezdik keresni ezeket a termékeket. Elmennek a legközelebbi boltba vagy áruházba és azonnal megveszik.

Tehát az üzleten belüli eladások növelése érdekében, úgy kell céloznod a közönséget, hogy a környéken lévő emberekhez jusson el a hirdetés és olyan helyre kell tedd, ahol látnak téged. A Facebook platformja lehetővé teszi, hogy megvalósítsd a fenti két dolgot egyszerre.

2. Könnyű a megfelelő embereket célozni a vállalkozásod helye szerint

A Facebook hirdetéseivel földrajzi helyek szerint tudsz célozni. Így a célközönségednek, – akik a boltod, üzleted környékén tartózkodnak, – a hirdetéseket közvetlen nekik tudod megmutatni. Ők azok akik a környéken laknak vagy átutaznak a városodon, ők azok, akik elsétálhatnak vagy elvezethetnek a boltodba.

3. Kuponokat és ajánlatokat tudsz reklámozni

Kuponokat és különleges ajánlatokat tudsz hirdetni, mellyel az üzletedbe csábíthatod az embereket a Facebook segítségével. A kupon lehet egy szó vagy egy kifejezés is, amit vásárláskor a vásárló feltud használni.

A Facebookon kiértesítheted a vásárlóidat, ha új kollekció érkezett az üzletedbe vagy új szolgáltatást vezetsz be, esetleg az étlapodat újítod meg. Különböző, jobbnál jobb ajánlatokkal bombázhatod őket.

4. Megtudod célozni a régi vásárlóidat

A Facebook hirdetéskezelőjében található egyedi célközönségek használatával, pontosan azt a közönséget tudod megcélozni, akiknek az e-mail címét vagy telefonszámát már begyűjtötted. Ha használsz valamilyen hűségprogramot, akkor ilyen információkkal már rendelkezel. Ha nem, akkor tudsz olyan kampányt indítani, amivel minél több adatot megtudsz szerezni. 

 

Hogyan használd a Facebook hirdetéseket a helyi vállalkozásodban?

A leghatékonyabb és legolcsóbb út egy új vásárlóhoz a Facebook hirdetések használata. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki belőle, értéket kell adj az embereknek, ingyen. Ez az egyik első lépés. Hogy miért? A Google-el ellentétben az emberek nem keresik a te termékedet, ezért nem várhatod el tőlük, hogy a hirdetésed láttán azonnal vásároljanak, rohanjanak a boltodba vagy ügyfeleid legyenek, még ha érdeklődnek is a vállalkozásod iránt. A Google azoknak mutatja meg a találatokat, akik azért keresik a terméket, mert nagy valószínűséggel meg akarják vásárolni, szinte azonnal. A Facebook hirdetésekkel ugyanezt nem tudod elérni. Nem tudod mire gondolnak az emberek, amikor Facebookoznak, (Spoiler veszély: nem rád!). Előszőr neked kell adni nekik valamit, olyat ami felkelti az érdeklődésüket, ami a közönségednek érték.

Ahelyett, hogy közvetlenül a terméket vagy a vállalkozást reklámoznád, egy olyan hasznot vagy értéket kell hirdetned, amire rákattintva az emberek azonnal megkapnak. – Ahogy fent említettem, valószínű nem azért Facebookozom, hogy megvegyem a terméked most azonnal, sokkal inkább csak nézelődöm. – De, ha jól választod meg a célközönséged, könnyen tudsz ajánlani a termékeddel kapcsolatos értéket vagy egy olyan hasznos információt, ami megragad bennem és potenciális ügyfél leszek egy jövőbeli vásárláshoz.

Nézzük meg milyen 5 lépésre van szükség egy hatásos Facebook hirdetéshez egy helyi vállalkozás számára.

 

1. A megfelelő célközönség célzása

A helyi vállalkozások vannak a legkönnyebb helyzetben minden hirdető közül, ugyanis a Facebook biztosítja a legpontosabb célzási beállítást: az embereket földrajzi elhelyezkedésük alapján tudod célozni. A földrajzi célzás mellett tovább tudod szűkíteni a közönséged, ha tudod kik érdeklődnek a terméked vagy szolgáltatásod után: például a kor és nemi identiás, amelyek szükségesek lehetnek a termékek használatához. Ebben a cikkünkben egy példát is bemutatunk: Kezdő útmutató helyi vállalkozásoknak Facebook hirdetésekhez.

Egy dolgot kell fejben tartani, hogy a célközönséged mérete 50.000 és 200.000 között legyen. Ezt a Facebook megmutatja a hirdetés beállításakor.

A célzás egyik könnyebb módja az egyedi és hasonmás célközönségek használata.

Az egyedi célközönség lehetőséget kínál, hogy konkrét embereket célozz meg a Facebookon megjelenő hirdetésekkel. Ahhoz, hogy létrehozz egy egyedi célközönséget, fel kell töltened az e-mail vagy telefonszám listádat a Facebookra. A Facebook összepárosítja a címeket a Facebook profilokkal és így a hirdetésed nekik fog megjelenni.

A hasonmás célközönség lehetővé teszi, hogy olyan embereket célozz meg, akik hasonlóak a jelenlegi vásárlóidhoz, ügyfeleidhez (hasonlóan viselkednek a Facebook algoritmusa alapján). A hasonmás célközönség az egyik legkönyebb módja, hogy új vásárlókat találj, anélkül, hogy órákat gondolkoznál a hirdetések beállításain. Hasonlóan az egyedi célközönségekhez, akár feltöltheted a vásárlóid e-mail címét a Facebookra. A Facebook össze fogja párosítani azokat a Facebook profilokkal és megkeresi a hasonló érdeklődési és demográfiai informácók alapján őket. Ezután a Facebook megcélozza azokat az embereket, akik megfelelnek a fenti információknak.

 

2. Adj okot az embereknek a kattintásra

Ahogy fentebb említettem, a Facebook hirdetések megkövetelik azt, hogy kattintásra ösztönözzék az embereket. Elsőre valószínű, hogy nem fognak vásárolni, amikor meglátják a hirdetésed.

Szóval mi a legjobb mód arra, hogy ne csak kattintást érj el, hanem olyan emberek kattintsanak, akik tényleg érdeklődnek a vásárlás iránt?

Egy kupon – az egyik legjobb megoldás!

Itt nem kell valami őrült 75%-os akcióra gondolni. Egy kisebb 25%-os akció generálni fog kattintásokat emberektől, akik a vállalkozás közelében laknak és vásárolni is fognak.

Mutatok egy példát, hogy tud kinézni egy jól felépített kuponoldal kezdőlapja, amikor a vásárló rákattint a hirdetésre.

 

3. A Facebook hirdetések utánkövetése

Ha beállítottunk egy hirdetést és egy érkezési oldalt, akkor követnünk kell mi történik, hányan kattintanak a hirdetésre. Nézzük meg a statisztikákat. Ha az érkezési oldalt (példa: kuponoldal) összekötöd a Facebook rendszerével, akkor a Facebook algoritmusa automatikusan méri a hirdetésed és az érkezési oldalad: a hirdetésre kattintókat, akik csak megnézték a hirdetést és a konverziókat végrehajtókat is (akik igényelték a kupont az érkezési oldalon). Itt egy példa vásárlás konverzióra és érkezési oldal megtekintésére:

A fenti példa egy webshop példája, ahol látszik, hogy az érkezési oldal megtekintések nagyon jó eredményeket produkálnak, de a vásárlásokat a felette lévő hirdetés nem hozza megfelelően. Itt valószínű, hogy a termék drága vagy nem elég jó. Természetesen, ha értékes, drága terméket árulsz, akkor ebben az esetben is megérheti tovább hirdetni, ezért kell a ROI-t (return to investment – befektetés megtérülése) folyamatosan figyelni.

 

4. Facebook hirdetések optimalizálása

Ha olyan vagy mint én, akkor soha nem vagy elégedett a befektetés megtérülésével (ROI – return to investment). Mindig többet akarsz és, ha jól is futnak a hirdetések, hozzák az ügyfeleket, akkor is találni akarsz egy jobb megoldást, amivel még tovább tudod növelni a hatékonyságot, amivel mégjobban feltúrbozhatod a marketinged.

Hogy tudod a Facebook hirdetéseket megfelelően optimalizálni, hogy minél nagyobb ROI-t érj el velük? Teszt, teszt és teszt. A Facebook erre is kínál megoldást, amit úgy hívnak: A/B teszt.

Az A/B tesztelés egy olyan marketingstratégia, amelyben két verziót, A-t és B-t tesztelnek egymás mellett. A cél, hogy a változásokat azonosítsuk és megnézzük melyik megoldás működik jobban. Nagyon fontos a folyamatos tesztelés, hogy növeljük a konverziót és az történjen amit mi szeretnénk.

Hogyan használd a Facebook hirdetéseid A/B teszttel

Az A/B teszt lehetőséget ad, hogy a hirdetéseinkből több verziót készítsünk el és egymás mellett, egy időben teszteljük őket. Minden változatban csak egy dolgot változtathatsz meg. Ha az A/B tesztelés során teszteled a főcímet, akkor azt változtathatod, de minden másnak (kép, leírás) egyeznie kell mind a két változatban. Ezzel kitudod szűrni és biztosan fogod tudni, hogy a hirdetésben a címsor okozza-e a konverziók visszamaradását vagy valami más.

Ajánlom, hogy mindig használd az A/B tesztelést egy új hirdetés indításánál. Ez a leggyorsabb és legolcsóbb módja, hogy lásd melyik verzió működik jobban.

Az A/B teszt legfontosabb változói

Főcím: ez a félkövér szöveg jelenik meg a hirdetés alján, a kép vagy videó alatt. Az egyik legfontosabb elem a hirdetésedben, amely miatt az embereket kattintanak. A főcím az, ami miatt elhatározza az ügyfél vagy vásárló, hogy megálljon és kattintson vagy elolvassa a leírást. A leírás tudja átlendíteni a kattintáson, de a többség, a leírás elolvasása előtt már eldöntötte, hogy kattintani fog-e.

Kép vagy videó: a kép és a videó munkája a hirdetésben a figyelemfelkeltés. Ha jó a kép vagy a videó, beállítása is megfelelő, akkor megállítja a nézelődő figyelmét.

Érkezési oldal: itt sok minden számít. Attól függ, hogy mit ajánlasz és mit kell cselekednie a felhasználónak az oldalon. Hiába figyelemfelkeltő a főcím és a kép, ha az érkezési oldal nincs jól megírva vagy nem túl érdekes, akkor a vásárló nem fog regisztrálni vagy vásárolni. Azt javaslom, hogy mindig változtass egy kicsit a szövegezésen vagy a designon és folyamatosan teszteld az érkezési oldaladat.

 

5. Érdeklődők követése e-mailben

A kuponos példánál maradva, nem biztos, hogyha egy személy kéri a kupont, akkor automatikusan vásárlást fog végrehajtani. A potenciális vásárló könnyedén gondolhatja azt, hogy kéri a kupont és majd valamikor felhasználja.

Mi erre a megoldás?

Attól a pillanattól kezdve, hogy kérte a kupont, az e-mail címe már nálad van. Követned kell, hogy fenntartsd az érdeklődését a vállalkozásoddal vagy termékeddel kapcsolatban és ösztönöznöd kell, hogy használja fel a kupont és végezze el az első vásárlását (vagy a sokadikat). Ezt egy automatizált e-mail kampányon keresztül lehet a legjobban és legolcsóbban követni. Mi a MailerLite szoftverét javasoljuk. A platformon nagyon jól betudsz állítani mindent, érdekes tartalmakat tudsz gyártani, különböző vásárlási ösztönzőket kínálhatsz, valamint további vásárlásokra tudod bíztatni az ügyfeleid akár heteken, sőt hónapokon keresztül.

Engedd meg, hogy bemutassam egy zöldséges kisbolt példáját, hogyan lehet e-mailekkel több vásárlást generálni a boltba.

1. Miután egy felhasználó megigényelte a kuponját, az automatika azonnal elküldi neki egy e-mail formájában a kupont, illetve a kupon mellé néhány terméket, recepttel együtt, amiket a kuponnal fel is tud használni.

2. Pár nappal később elküldésre kerül egy újabb e-mail 3 linkkel, 3 különböző receptről, melyekben olyan termékek vannak, amiket a kupon felhasználásával akciós áron tud megvásárolni a helyi üzletben. Figyelni kell, hogy a 3 recept eléggé eltérő legyen egymástól, mindegyik más életmódot és ízt mutasson be. Erre azért van szükség, mert nem ismerjük a vásárlót, de ha felajánlunk számára legalább 3 féle ételt, különböző kultúrákból, akkor szinte nincs esély mellé lőni, az egyik biztos telitalálat lesz a számára.

3. Az alapján, hogy az illető melyik receptre kattintott, egy másik e-mail listára kerül az e-mail címe, így következőnek heti rendszerességgel újabb leveleket küldünk neki új receptekkel, kuponokkal a saját ízlésének megfelelően.

Ez az egyszerű automatikus e-mail kampány mindig szem előtt tartja a zöldségest, amikor az ügyfelek vásárolni mennek. Több vásárláshoz fog vezetni, ha olyan receptet kapnak, amit ki akarnak próbálni.

 

Akkor megéri? Mondd el te!

A fentiek alapján megállapítható, hogy a helyi vállalkozások számára a Facebook hirdetés működik, ha azt megfelelően kezeli és készítik el. A következő cikkekben egy kicsit mélyebben belemegyünk a hirdetések készítésébe és adok pár tippet, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőlük, hogy egy helyi vállalkozás számára profitábilis legyen Facebookon hirdetni.

Ha bármilyen kérdés felmerül benned, ne habozz, írj ránk és segítünk. Szólj hozzá és indítsunk el egy eszmecserét, amiből mindenki tanulhat!

Ha tetszett amit olvastál, oszd meg másokkal is!
Megosztás itt: facebook

Talán az alábbi olvasmányok is érdekelhetnek:

Netfejlesztő logó fehér
Email:

info@netfejleszto.hu

Telefon:

+36-70-413-2662

Email:

info@netfejleszto.hu

Telefon:

+36-70-413-2662